Crypto´s voor de kleine ondernemer

Crypto´s voor de kleine ondernemer

De waarde van Bitcoin, de belangrijkste crypto, blijft nieuwe hoogten veroveren. De belangstelling van het publiek voor cryptocurrency is op een maximum. Het wordt aangenomen dat de populariteit alleen maar zal toenemen. Veel grote bedrijven passen hun infrastructuren aan op de toekomst. Maar hoe moet je dat doen als kleine ondernemer?
Door Bitcoins in jouw onderneming te accepteren, laat je zien dat je voorop loopt wat betreft technologische ontwikkelingen. Op deze manier kan je bestaande klanten binden en nieuwe klanten aantrekken. Er zijn talloze manieren om crypto´s te accepteren. Maar voor de kleine onderneming lijken veel manieren onhaalbaar, zeker financieel gezien.

De beste oplossing voor de kleine ondernemer

Als je slechts een klein aantal potentiële Bitcoin-gebruikers hebt, kan je klanten vragen om bitcoins direct over te maken naar jouw wallet. Het enige wat je als onderneming hoeft te doen is een bitcoin wallet in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld doen bij Bitvavo.
Feitelijk is een wallet slechts een reeks willekeurige letters en cijfers. Het gaat om een openbare sleutel die jouw klanten nodig hebben om een transactie te maken en een privé sleutel die nodig is om de transacties te valideren. Het enige wat je hoeft te doen, is je bij een van een online platform als Bitvavo te registreren. Je krijgt dan een wallet adres, met openbare en privé sleutel, waar je bitcoins in kan ontvangen.

Let wel op dat de waarde van Bitcoin sterk fluctueert. Houdt de actuele wisselkoers dus in de gaten om te weten wat de juiste waarde is van de transactie. Als je de wallet koppelt aan een traditionele bankrekening of creditcard, kan je snel en eenvoudig je verdiende bitcoins opnemen in echt geld. Je kan er natuurlijk ook diensten en producten direct met bitcoins betalen.

Zo maak je nog makkelijker voor je klanten

Om het de klanten gemakkelijker te maken, is het misschien een goed idee om jouw wallet adres in de vorm van een QR-code te presenteren. Op die manier hoeven klanten alleen maar die code te scannen, alvorens het over te maken bedrag in te voeren en de transactie te ondertekenen met hun persoonlijke sleutel. Simpeler kan het haast niet.