Bedrijfsstoelmassage voorkomt RSI en stress

Ziek zijn is voor de werknemer niet fijn, maar zeker ook niet prettig voor u als werkgever. Ten eerste komt u een kracht tekort en ten tweede kost het u geld. RSI en stress zijn veelvoorkomende klachten op de werkvloer. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, is een bedrijfsstoelmassage bij u op het werk wat u nodig heeft. Het zorgt dat RSI, stress en overige werkgerelateerde klachten afnemen zodat ze zich niet verder ontwikkelen. Bovendien kan het klachten zelfs doen voorkomen.

Hoe werkt een bedrijfsstoelmassage?

Een stoelmassage kan gewoon bij u op het werk en over de kleding heen. U of uw werknemer neemt plaats in een ergonomisch ontworpen massagestoel. Vervolgens gaat de professioneel opgeleide bedrijfsmasseur aan de slag met een flinke drukpuntmassage. Hierbij wordt er met de duimen of soms handpalmen op de ‘pijnpunten’ gedrukt op uw hoofd, uw rug, nek, schouders, armen, handen, vingers en uw heupen.

Een dergelijke massage is erg goed voor de doorbloeding van uw lichaam. Het bloed gaat weer goed stromen en dus kunnen afvalstoffen ook weer sneller afgevoerd worden. En dat alles zorgt ervoor dat na de behandeling veruit de meeste mensen zich duidelijk beter voelen. Ze ervaren een duidelijke vermindering van nek- of schouderklachten en voelen ze zich energieker.

Hoe vaak?

Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van u. Maar wilt u het beste resultaat voor u en uw werknemers, dan is 1 behandeling per 2 weken het meest effectief. Maar maandelijks kan ook en werpt ook al vruchten af. Zeker in het begin is het goed om wat vaker een stoelmassage te ondergaan.

Langdurig in dezelfde houding

Zo’n fijne stoelmassage is met name goed voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken. Denk aan kantoorwerk of een baan waarbij u veel tijd doorbrengt in de auto of vrachtwagen. Maar ook op plekken waar veel fysiek werk wordt verricht is een massage echt een aanrader om lichamelijke klachten door overbelasting te voorkomen.

Maar los van deze beroepen, is een stoelmassage eigenlijk gewoon goed voor iedereen. Behalve als je zwanger bent of wilt worden. In dat geval wordt een dergelijke massage juist afgeraden. Bespreek ook altijd medische klachten met je masseur voor je plaats neemt in de stoel.

5 voordelen voor werkgever en werknemer

Naast de voordelen als gezonde werknemers en dat het echt even een rustmomentje biedt, levert een massage ook de volgende 5 voordelen op:

– Bewustwording van eigen werkhouding

– Meer werkplezier en dus sfeerverhogend

– Massage vindt plaats op de eigen werkplek. Dus geen reistijd

– Vitale mensen op de werkvloer

– Minimale kosten

Wat zijn de kosten van stoelmassages?

Voor een ontspannen bedrijfsmassage in een ergonomische stoel betaalt de werkgever slechts 60 euro per uur, exclusief BTW en reiskosten (0.25 cent per kilometer). Voor de werknemer zelfs zijn er dus geen kosten verschuldigd. Een massage duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Dus rond de 3 medewerkers kunnen in een uur weer helemaal opgefrist worden met een massage. U kunt ook kiezen voor een langere stoelmassage van een half uur. De totale kosten zijn dus volledig afhankelijk van het totaal aantal werknemers.

Plaats een reactie