Wat je allemaal kunt doen met cryptocurrency’s

Wat je allemaal kunt doen met cryptocurrency’s

Als je een beetje het financiële nieuws hebt gevolgd, dan weet je waarschijnlijk dat cryptocurrency’s flink in opmars zijn. Deze digitale munteenheden schaf je aan bij een exchange (Bitvavo.com bijvoorbeeld) en vervolgens kun je ze gebruiken als betaalmiddel. Net als dat je digitale munten hebt, gebruik je daar een digitale portemonnee genaamd je wallet voor.

Er zijn verschillende wallets voor verschillende crypto’s en in sommige wallets kun je meer dan één valuta bewaren. Als je ze eenmaal in je portemonnee gedaan hebt, kun je er verschillende dingen mee doen.

Betalen met je crypto’s

Veel mensen kopen crypto’s zodat ze er online veilig en snel mee kunnen betalen. Het goede nieuws is dat de transacties meestal onmiddellijk zijn en dat deze je bij sommige crypto’s ook niets extra kosten. De meeste wallets geven je de mogelijkheid om te betalen met een app en een QR code. Je scant deze simpelweg met je telefoon, geeft het over te maken bedrag in en de transactie kan worden voltooid. Zo weet je zeker dat je nooit geld overmaakt naar de verkeerde wallet.

Crypto’s ontvangen

Uiteraard kun je met je wallet ook crypto’s ontvangen. Als jij een bedrijf hebt, bijvoorbeeld, kun je je klanten de mogelijkheid aanbieden om met crypto’s te betalen. Dit is voor retailers en dienstverleners uitermate interessant, omdat het geld direct binnen komt en de transactiekosten aanzienlijk lager zijn. Ook kun je zo zonder vertraging en problemen met de wisselkoers betalingen ontvangen van klanten in het buitenland.

Met crypto’s handelen of investeren

Weer anderen gaan een stapje verder en gaan met hun crypto’s handelen. Door de grote schommelingen in de koers kun je er grote winsten (en dus ook verliezen) mee maken. Weer anderen schaffen ze aan en laten ze staan als investering. Veel van de koersen, hoe wisselvallig ook, laten op de lange termijn toch een stijgende lijn zien. Zo kun je geld wegzetten voor de studie van je kinderen of voor je pensioen als het zover is.