Gezond eten bestellen: is dat écht mogelijk?

Gezond eten bestellen: is dat écht mogelijk?

Eerlijk is eerlijk: soms heb je gewoon geen zin om te koken. Het is dan ook heel verleidelijk om even de bezorger langs te laten rijden om een lekkere maaltijd af te leveren. Food near me Butlon geeft jouw direct inspiratie voor een aantal makkelijke maaltijden. Je maag begint al te knorren bij de gedachte een aan heerlijke pizza, een paar sappige spareribs of de Babi Pangang van jouw favoriete Chinees. Allemaal heel lekker natuurlijk, maar niet zo gezond. Dat is voor een keer natuurlijk niet erg, maar het zou wel zonde zijn om je gezonde voedingspatroon direct om te gooien. Betekent dit dat je nooit meer eten mag bestellen? Natuurlijk niet! Want gezond eten bestellen is wel degelijk mogelijk!

Op bezorgwebsites staan toch enkel ongezonde dingen? Wie dit denkt, heeft het goed mis. Door de stijgende vraag naar maaltijdbezorging is ook het aanbod enorm toegenomen. Bovendien bieden veel restaurants steeds meer gezonde alternatieven aan. Hierdoor is het, indien je de juiste keuzes maakt, zeker mogelijk om eten te bestellen tijdens een dieet. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Hieronder volgen enkele slimme tips. Wat eten we vandaag gezond én lekker!

Maak gezonde keuzes

Het maakt eigenlijk niet uit bij welk restaurant je gaat bestellen. Bij vrijwel ieder restaurant is er wel een gezond(er) alternatief te vinden. Als je maar weet waar je op moet letten. Wij zetten de belangrijkste zaken voor een gezonde avondmaaltijd voor jou op een rijtje:

  • Bestel je bij een Chinees of Thais restaurant? Vraag dan of ze sausjes apart willen serveren en kies enkel voor magere vis en/of vlees. De sausjes zijn vaak caloriebommen, zeker wanneer deze rijkelijk over de verschillende gerechten worden geschonken. Door de sauzen zelf te doseren, beperk je de calorie-inname enorm.
  • Heb je zin in een simpel frietje? Kies dan voor de kleinste portie en bij voorkeur zonder saus. Wil je toch een sausje bij je friet? Haal dan zelf light mayonaise of suikervrije appelmoes in huis. Zo beperk je het aantal calorieën. Kies daarnaast maar voor één kleine snack. Zo kan je toch genieten van je frietje op een semi-gezonde manier.
  • Laat producten als witte rijst, bami, dikke pizzakorsten en vette sauzen zoveel mogelijk links liggen. Kies bij voorkeur voor volkoren producten, extra groentes en magere vlees of vis. Door de juiste keuzes te maken, eet je nooit meer dan 600 a 700 calorieën per maaltijd. Iets wat prima binnen een gezond voedingspatroon past.

Voorkom overeten

Bestel je regelmatig bij een kleine ondernemer bij je in de buurt of kies je juist vaker voor grotere restaurants? Dan weet je waarschijnlijk ook dat de porties vele malen groter zijn dan je normaal thuis zou serveren. Houd hier dan ook rekening mee als je eten gaat bestellen. Kijk thuis direct hoeveel er gegeven is en schuif een normale portie op een bord. Wat overblijft kan in de koelkast om de volgende dag gegeten te worden. Het is natuurlijk heel verleidelijk om alles op te eten, maar zo ga je alleen maar overeten. Het is juist de kunst om te stoppen als je verzadigd bent, niet als je buik pijn gaat doen.

Probeer tevens van iedere hap te genieten. Bij fastfood willen we vaak veel te snel eten, waardoor je pas later ontdekt dat je vol zit. Hierdoor eet je sneller meer dan je eigenlijk gewild had. Probeer nu eens in te denken dat je van geroosterd brood met gepocheerd ei aan het genieten bent. Zou je dan ook zo snel eten? Waarschijnlijk niet. Eet daarom rustig met mes en vork en concentreer je op iedere hap. Zo zit je niet alleen sneller vol, maar proef je ook veel beter wat je eet.

 

Plaats een reactie